Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.07.2011 11:08 - МНОГО ХОРА РАЗБИРАТ И ГОВОРЯТ ЗА ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ И САНИРАНЕ, НО МАЛКО ЗНАЯТ ЗА КАКВО ТОЧНО СТАВА ДУМА
Автор: enen Категория: Бизнес   
Прочетен: 3976 Коментари: 3 Гласове:
1

Последна промяна: 02.07.2011 12:02


През последните дни се появяват множество съобщения в медиите за срещи с домоуправители, за програми и фондове за енергийна ефективност, за това какви документи ще са необходими за кандидатстване по еврофондовете и т.н...
 

От журналистите се предават думите на говорещите "специалисти" и активисти, разбиращи от поредната тема. Ако журналистите не са сгрешили и препредават точно посланията, то в голяма част от случаите тези "специалисти" не знаят за какво става дума точно и какъв е нормативния ред. За съжаление в това число влизат и представители на администрацията......

Съвета ни към активистите-общественици е да не говорят неща, от които нямат представа, а само са чули на маса или прочели в медии. по този начин няма да заблуждавате гражданите и ще си запазите авторитета за по-дълго.

Съвета към фирмите имащи отношение към  енергийната ефективност, техническите обследвания итехническите паспорти: Работа има за всички. Не нарушавайте закона с нелоялна конкуренция и в нарушение на нормативните актове. не подвеждйате гражданите с обещания и с нереално ниски цени.

Съвета ни към гражданите е да вярват само на очите си четейки нормативите, публикувани на страницата на Агенцията за енергийна ефективност. Да си задават въпросите на доказано компетентни лица и институции, като Агенцията за енергийна ефективност - АЕЕ, Камарата на енергийните одитори, Фонда за енергийна ефективност, фирмите от регистъра на АЕЕ - имащи право да извършват енергийни обследвания и сертифициране на сгради, ДНСК, МРРБ, доказали се с компетентност надзорни фирми в строителството или към тяхната професионална камара.

Много предпазливо гражданите трябва да подхождат към предложения от рода на ЕСКО договори или други предложения за, на пръв поглед, лесни пари за саниране и техническо или енергийно обследване! Отнасяйте се скептично към фирми, които ви предлагат много ниски цени с други невидими уловки - напр. ще направят в последствие рамонта също на ниски цени и т.н..... Търсете чрез конкурс фирми с опит, с екипи, с инстументариум за съответната дейност. Формирането на вашето решение трябва да е въз основа на комплексна оценка, а в никакъв случай за най-ниска цена.

Граждани четете и питайте! Така няма да се окажете в  големи правни затруднения. Морето от противоречащи си нормативи и подводни камъни е без край. На провежданите срещи пледирайте за ясно и прозрачно законодателство, касаещо обновяването на сградния фонд. За всичко, което ви обясняват, питайте въз основа на кой норвативен акт е, лектора да го цитира незабавно?! Преди промяната на Закона за енергийната ефективност и Закона за управление на етажната собственост, нищо не трябва да се случва............ В настоящия момент България няма синхронизирано законодателство по темата, а да не си мислим, че сме въвели по работещ начин Европейските нормативи. ТОВА Е ПРЕДПОСТАВКА ЗА КОРУПЦИЯ И ПРЕДИЗБОРНО ИЗТИЧАНЕ НА СРЕДСТВА В НЕЧИИ ДЖОБЧЕТА!!!!!

ЗАКЛЮЧЕНИЕ: В ТОЗИ БЛОГ МОЖЕ ДА ЗАДАВАТЕ ВЪПРОСИТЕ СИ И ДА ПОЛУЧИТЕ, ДО КОЛКОТО МОЖЕМ ДА СМЕ КОМПЕНЕТНИ, ВЕРНИТЕ ОТГОВОРИ! АКО НИЕ НЕ МОЖЕМ ДА ОТГОВОРИМ ЩЕ ГИ ЗАДАДЕМ НА ПО-КОМПЕТЕНТНИТЕ ОТ НАС.




Гласувай:
1



1. phoenix2000 - Що е туй вятърна ененргия, вятър ...
02.07.2011 11:11
Що е туй вятърна ененргия, вятър работа ли е и има ли тя почва у нас?
цитирай
2. анонимен - Да...
02.07.2011 11:28
И аз изразявам същото становище, че трябва задължително да се допитат до консултант, защото дейността е много специфична и в повечето случаи ефектът от мероприятията е нулев. В 90% от случаите, с които съм се сблъсквал, за съжаление, определяща е цената, а не крайния резултат.
цитирай
3. анонимен - само панелките ли
05.08.2011 15:08
подлежат на проверка за енергийна ефективност и последващо саниране???
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: enen
Категория: Бизнес
Прочетен: 121204
Постинги: 32
Коментари: 9
Гласове: 26
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930