Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.03.2013 08:30 - НАРОДНАТА ПРОЛЕТНА ЛЮБОВ И НАЕЛЕКТИЗИРАНОТО НИ БЪДЕЩЕ
Автор: enen Категория: Бизнес   
Прочетен: 1424 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 04.03.2013 08:43


Народа, както обобщаващо се наричаме, излезе на протест!

Кой Народ излезе?! Излязоха млади и стари всички унижени. Но от тези които излязоха има едни, които ей така се избраха за ръководители. Те са "по-унижени" и "по-пострадали". Кои са те? Защо не искат промяна с по-цивилизовани средства, доказали се в демократичните общества. Аз съм за корекция на системата. Но карекция на системата не в Народното събрание и в Конституцията, а в морала на Политическите лидери.

Нещата са много простички и лесни за сбъдване: Има едни чиновници на ключови позиции в Министерствата. Тези чиновници "работят" и политиците и компактния български Народ. Няма пропуски. Тези Чиновници са на всякъде и влияят за взимането на решения на всички нива- от местно до национално.

Хората си имат схеми и тези схеми са непробиваеми. И знаете ли защо. Защото в политиката и Висшата държавна власт като Депутати и Министри не се избират умни и можещи хора, утвърдили се в дадена професия. Хора, които притежават знанията и уменията, за да се запитат - "експетите не ме ли подвеждат"?!.

Този цирк се играе вече 25 години. Чиновниците се спотайват.

България е уникална с това, че и в така наречените инспекторати на Министерствата няма компетентни и подготвени хора, които като пуснеш сигнал, да могат да извършат сами проверка. Традицията повелява, за да "запазим" безценния колега да му дадем сигнала и той да си отговори сам на обвиненията. Смях!!!!!!!!!!!!!!!!

Зад гърба на политиците се въртят интриги, "правят" хората пари. В много случаи ченовниците надушват, кой политик ще се поддаде и го опаковат с нещо съблазнително. Я курс за опознаване на проблем, я обмяна на опит...... Традицията повелява Министри и Депутати да се канят на определени места, до които те милите няма да имат достъп като обикновени хора. И те се ласкаят и гледат продажните чиновници в очите.

Мога да твърдя със сигУрност че политиката за енергийна ефекитвост и обновяването на сградния фонд се гради точно по тази непробиваема схема. По този начин изтичат пари и то много пари. Народа е налъган. Депутатите"опаковани" и гледащи уважително в очите "експертите" на МИЕТ и МРРБ. А това, че се приемат закони и наредби извън здравия разум, логика и европейски пивели, майната му.

Но това е и в другите сфери.

Изхода е да натискаме партийните централи да впишат в листите си хора, които можаг и разбират.
Сега улицата ще диктува Парада! Защо, кой ще ме представлява мен? Тези, които ги предават на телевизора ли? А те кои са? Проучихме ли ги. Как така се пръкнаха от нищото и хоп да ме представляват....................НЕ ГИ ИСКАМ....................Май по теорията за конспирацията някой плаща тези да ди представляват. Наблюдавам събитията и си правя равносметка, кой през годините имаще същите щения като тези юнаци?

Става ми страшно, просто и ясно. Демократичните държави си имат партийна система и чрез нея защитават интересите на гражданите. Тези дето ще ме представляват искат да "са граждани" във властта. Ама за 25 години какви ли не подобни граждани имаше. Ние като европейци сме длъжни да защитаваме демокрацията и да градим държавата с ум и упорство. Това последното не е клише.

На всички, които се съмняват в написаното по-горе, ще кажа да си отворят сайта на Народното събрание и да четат най-интересното четиво: стенограмите от комисиите и от зала. Тогава ще ни се иска да ревем, ревем, ревем и да се срамуваме, че тези същества са ни представлявали. Аз специално се забавлявам много с последните стенограми на комисиите и в зала за промените на Закона за енергийната ефективност..................... Ще прочетете и ще видите кой решава съдбините ни и как......СМЕШКИ! ААААА да не пропусна и Министрите. Четете и тяхните изказвания. Просто СРАМ!

Такива стенограми има и за ядрената енергия, и за енергетиката като цяло, за образованието, за финансите, за здравеопазване.........................................................

Какво да правим. Нали тези дето ще ни представляват са също едни лица, зад които стоят едни други лица, които имат едни интереси.

Лошото е, че тези зад паравана са анонимни за Народа и чрез марионетките си ни манипулират. Преполагам, че Бойко не е изпълнил някои от обещанията си и сега се налага да се довършат тези "неща", на изпроводяк. Или пък мераците на тези зад паравана са такива, че здравия разум макар и закърнял при депутатите е надделял и са се изплашили да вземат едно или друго предварително платено решение. По тази причина търсят жадни за власт розово очилати нови същества, които ще им гласуват закони и постановления. Като награда ще ги показват по телевизора, ще ги разхождат до Брюксел и ще им се подмазват. Ще се возят на коли, ще говорят по скъпи телефони, въобще съннннннннннннннннннннннннннн......

Не трябва да позволяваме това да се случи. Ако някой иска да има власт, то да си направи партия. За да знаем кой кой е.

Ами трябва да се носи отговорност.
Аз ще призова за промяна на начина на проверки в държавните институции! Нека да има граждански квоти при формирането на комисии за проверки. Там е истината. Иначе като си говорите по кръгли маси и обществени съвети те приключват с решения, които отново трябва да се изпълнят от съответните чиновници!

Специално предложих за да приключи робството ни с топлофикация да се промени Закона за енергетиката така ,че сметките на топлофикация да се формират не по проектни отопляеми обеми, а по реалните, актуализирани и получени след енергийно обследване и сертифициране на жилищните сгради? Най голямата измама идва от там. Замислете се,че всички семейства с остъклени тераси ощетяват семействата без остъклени тераси!?

Това е .............................



 




Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: enen
Категория: Бизнес
Прочетен: 120558
Постинги: 32
Коментари: 9
Гласове: 26
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031